AGG

EU Changes Thessaly

Διοργάνωση εκδήλωσης

ΛΑΡΙΣΑ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης, 3 Ιουνίου 2021, από την πόλη της Λάρισας στον Πολυχώρο Θεσσαλία (πρώην Carrefour) οι εκδηλώσεις του προγράμματος «EUchanges Thessaly» για την αναγνωσιμότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται στην Θεσσαλία από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ.

Έγινε παρουσίαση του προγράμματος «EUchanges Thessaly», αναλύθηκε η έννοια της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εγκαινιάστηκε η Έκθεση Φωτογραφίας με αντικείμενο «Η συμβολή των εργαλείων του ΕΣΠΑ στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» που θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Στην κεντρική ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλία μέσω ΕΣΠΑ την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Όπως τόνισε «πρόκειται για έργα που χωρίς τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους θα ήταν αδύνατον να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν». Παράλληλα εστίασε στον αντίκτυπο των έργων στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της καθημερινότητας των θεσσαλών αλλά και στη σημαντική συμβολή τους στο ανταγωνιστικό «προϊόν» της Περιφέρειας Θεσσαλίας τόσο ως προς την οικονομική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδυτών, όσο προς την τουριστική ανάπτυξη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Θεσσαλία διεκδικεί πλέον να μπει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα της Έκθεσης Φωτογραφίας, να παρακολουθήσουν βιντεοπαρουσιάσεις των έργων και συνεντεύξεις, να φωτογραφηθούν στο Fotobooth και πάρουν μαζί τους αναμνηστικές polaroid φωτογραφίες και τα δώρα της εκδήλωσης. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων και ομιλιών ακολούθησε δεξίωση στον υπαίθριο χώρο του Πολυχώρου Θεσσαλία.

ΒΟΛΟΣ

Τυχεροί όσοι παρακολούθησαν την Κυριακή 27 Ιουνίου, στο λιμάνι του Βόλου την συναυλία του κουαρτέτου Fortissimo, που προσέφερε μια μαγευτική καλοκαιρινή βραδιά με τους Βολιώτες να λικνίζονται με τις ιδιαίτερες μουσικές εκτελέσεις των τριών βιολιών και το βιολοντζέλο του γνωστού γυναικείου κουαρτέτου από τη Θεσσαλονίκη.

Ένα ειδυλλιακό καλοκαιρινό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα δημιουργήθηκε με φόντο την πεζογέφυρα του λιμενοβραχίονα μπροστά από το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία μεταμορφώθηκε σε μια υπαίθρια γκαλερί για την εκδήλωση του προγράμματος «EUchanges Thessaly».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός στην εισαγωγική του ομιλία μίλησε για την έννοια της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σπουδαιότητα του χρηματοδοτικού εργαλείου του ΕΣΠΑ που αποτελεί το όχημα έργων υποδομών και πολιτισμού που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Θεσσαλίας.

Έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους εκτέθηκαν με ένα πρωτότυπο τρόπο στην πεζογέφυρα του λιμενοβραχίονα δημιουργώντας ένα αψιδωτό εμβληματικών έργων και συμβολίζοντας τη «γέφυρα» στην αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Θεσσαλίας που εξασφαλίζει η Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συναυλία στο Βόλο σηματοδότησε την αυλαία των μεγάλων εκδηλώσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος «EUchanges Thessaly» το οποίο μετά από το ταξίδι του σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Σκιάθο ολοκλήρωσε τις δράσεις του για την αναγνωρισιμότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται στην Θεσσαλία από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ.

 ΤΡΙΚΑΛΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Ιουνίου 2021, στον Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, οι εκδηλώσεις του προγράμματος «EUchanges Thessaly» για την αναγνωσιμότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται στην Θεσσαλία από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς το κουαρτέτο Fortissimo ξεκινώντας το πρόγραμμα του με τον « Ύμνο στην Ευρώπη» μάγεψε το κοινό με τη φρεσκάδα και το ταλέντο του.

Πριν την έναρξη στης συναυλίας έγινε παρουσίαση του προγράμματος «EUchanges Thessaly», αναλύθηκε η έννοια της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εγκαινιάστηκε η Έκθεση Φωτογραφίας με αντικείμενο «Η συμβολή των εργαλείων του ΕΣΠΑ στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Στην κεντρική ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλία και δη στην Π.Ε. Τρικάλων μέσω ΕΣΠΑ την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών πόρων για την υλοποίηση έργων, καθώς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητήριου Τρικάλων κ. Βασίλειος Γιαγιάκος.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα της Έκθεσης Φωτογραφίας, να παρακολουθήσουν βιντεοπαρουσιάσεις των έργων και συνεντεύξεις, να πάρουν στις καρτ ποσταλ με εμβληματικά έργα στη Θεσσαλία μαζί με τα λοιπά δώρα της εκδήλωσης.

 ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ενθουσίασε το κοινό της Καρδίτσας το κουαρτέτο Fortissimo στη συναυλία που έδωσε το απόγευμα της Κυριακής, 13 Ιουνίου 2021, στο Πάρκο Παυσίλυπο στα πλαίσια των εκδηλώσεων του προγράμματος «EUchanges Thessaly» για την αναγνωσιμότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται στην Θεσσαλία από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ.

Πριν την έναρξη στης συναυλίας έγινε παρουσίαση του προγράμματος «EUchanges Thessaly», αναλύθηκε η έννοια της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εγκαινιάστηκε η Έκθεση Φωτογραφίας με αντικείμενο «Η συμβολή των εργαλείων του ΕΣΠΑ στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Στην κεντρική ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλία και δη στην Π.Ε. Καρδίτσας μέσω ΕΣΠΑ την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ένα σύντομο χαιρετισμό της εκδήλωσης απέστειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητήριου Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, οι οποίοι έκαναν μια σύντομη παρέμβαση και μίλησαν για τη σημασία του χρηματοδοτικού εργαλείου του ΕΣΠΑ και τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα έργα της Π.Ε. Καρδίτσας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα της Έκθεσης Φωτογραφίας, να παρακολουθήσουν βιντεοπαρουσιάσεις των έργων και συνεντεύξεις, να πάρουν στις καρτ ποσταλ με εμβληματικά έργα στη Θεσσαλία μαζί με τα λοιπά δώρα της εκδήλωσης.